second light Alcor LA-70_700_MA1

Aseara a avut second light luneta sus mentionata, adica asta.
alcor LA_70_700_MA1
careia o sa-i fac in curand un review complet. 🙂
Stiu ca probabil e mai aproape de un department store shit, dar cel mai bun telescop e ala care-l folosesti cel mai des, so …

Deci second light, am iesit pe balconul meu, care bate doar in sw/w/nw, si in care pot sa admir o statie Electrica plina de becuri, am pus laptopul pe aproape, cu Starry Night Pro pe red light, si am inceput observatiile:
– mai intai Marte. Marte acum recede fata de Pamant, e destul de mic. In kellnerul de 15mm, adica la 46x, apare ca un cacatel oranj. Daca folosesc ocularul de 6mm, e un cacatel mai mare, dar seeingul de doi lei si-a intrat in functii si mari detalii nu erau.
– m-am plictisit de marte, am incercat sa star-hoppez pana la Andromeda…
Pula … n-am gasit-o. Un motiv poate era ca se afla intr-o zona destul de galbena datorita luminilor orasului meu mult-iubit.
– Pleiadele. Se vad destul de misto la 46x, poate mi-ar trebui si un ocular putin mai slab pentru perspectiva wide-field. Cand reuseam sa-mi adaptez un pic vederea noctura, devenea mult mai misto.
– Saturn: am dat fast forward la SN si am vazut ca pe la 6 – 7 dimineata Saturn vine pe partea mea de cer. M-am sculat azi la 7 si erau nori. So .. that’s it.
Poate reusesc sa ma duc pe bloc la noapte.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.