Sabia lui Orion?Nu cred …

Azi am auzit intr-un episod din al What’s new in Astronomy, cu Alex Filippenko, care este de altfel printre astronomii mei preferati :), ca prelungirea de 3 stele in jos a constelatie Orion ar fi sabia vanatorului mitic, asa cum se observa in poza:

orion_sabie1.jpg

Cosiderand insa originile antice ale denumirii constelatiei si avand in vedere moravurile grecesti de atunci, ideea de sabie e mai mult o indulcire victoriana. Parerea mea este ca, ceea ce se vede mai bine in poza 2
Sabia lui Orion? NU CRED

este PULA lui Orion! Nu sabie … Se vede foarte clar ca se afla intre cele 2 picioare ale vanatorului, in special in poza 2.

Extra: in asa-zisa sabie se afla si Nebuloasa din Orion, care are o natura “laptoasa” … Ce argument as mai putea aduce?

2 comments on “Sabia lui Orion?Nu cred …

  1. se pune ca de obicei exista o limita a bunului simt atunci cand desi gandesc mizerii oamenii le tin pentru ei.

    cand le mai si scot afara si se lauda cu ele, e in afara oricarui comentariu.
    nu prea inteleg de ce va spuneti astronomi. manelismul practicat pe acest site e jalnic. cautati-va o preocupare potrivita nivelului vostru.

  2. Deodorel Post author

    Prietene … esti stupid.
    Nu vad nici o legatura intre manelism, care este o sub-cultura formata din kitch etnic + colportarea unor curente muzicale inrudite si examinarea psiho-erotica a constelatiei Orion din acest post.
    Crezi ca doar manelistii vorbesc cu pula? Desi analiza freudiana a utilizarii acestui cuvant este cel putin periculoasa 🙂 , la un anumit nivel (pe care te asigur ca il am), reprezinta cel mult o exercitiu verbal si intelectual.
    Parerea mea si a prietenilor mei este ca si Alex Filippenko vorbeste cu pula, in rusa of course … asa ca ciuguleste barzoiu de aici.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.