Muionnex in actiune

Muionnex, aka vodafone mai nou, isi dovedeste din nou trendul hulpav si pus pe furat banii clientilor. Ultima tinta este serviciul de GPRS.

Pana acum aici connex punea la dispozitie o aplicatie de optimizare a traficul cu compresie, care reducea cu in jur de 50 %, uneori mai mult, traficul si implicit costul. Solutia este standard, oferita de Bytemobile pentru provideri mari de genul lor. However, de cateva zile, am constatat ca aplicatia respectiva nu mai functioneaza. bytemobile_client.jpg
Initial am crezut ca trebuie facut un update ceva, dar, dupa un telefon la asa zisul “Serviciu clienti” am aflat ca “solutia a fost integrata in server” si ca nu mai e nevoie de aplicatia respectiva.
Adevarul e ca a fost integrata O PULA! Traficul nu e deloc optimizat, si nici nu ar putea fi pentru ca nu exista nimic local care sa faca chestia asta, in afara de eventual, un gzip compression pe html. Deci practic costurile devin din nou “favorabile” pt muionnex.

Din fericire exista si alte optiuni gratuite, inclusiv pentru pocket pc, ceea ce nu oferea aplicatia bytemobile.

http://www.toonel.net

http://www.tcompressor.com/

http://www.t-booster.com/downloads.htm

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.