Ski pe Cerb – 26.11.2006

Tarziu … revin si eu cu o relatare despre tura de acum o luna si ceva, de pe Cerb.

Am plecat de dimineata cu Matei , cu trenul, spre Busteni. Prespectivele de zapada erau asa si asa, Bubulu’ cica fusese cu o saptamana inainte si era ceva … ceva …
Ideea era sa mergem pe Gaura poate, si in caz ca nu merge, pe Cerb.
Eu am platit ca de obicei bilet, Matei nu, tot ca de obicei. Drept urmare a trebuit sa ascult 1 ora si ceva elucubratiile sexualoide ale Nasului, bucuros ca gasese ascultatori atenti si disponibili.
Anyway, pe la 9 si ceva eram in Busteni, apoi pe la 10 la Babele.
Obisnuiti probabil cu turele de primavara, am zis ca e mult prea de dimineata si ca putem sa mergem la un petit dejuner la Babele. Mare greseala, cum urma sa constatam mai tarziu ..

Pe la 11 si ceva plecam voiosi spre Omu, si pe drum ne intalnim cu Bubulu, Luciana & grupa, care aveau cam acelasi traseu. Luciana filma pentru emisiunea “Miorita Extrema” de pe TVR2, unde cica am aparut si eu, desi nu m-am vazut.

harta lu bubulu

Anyway, dupa multe blesteme invidioase la adresa posesorilor de legaturi de tura, am ajuns cu greu, pe la 3(!!) la Omu. Destul de demoralizati de Soarele care se indrepta vertiginos spre infrarosu am abandonat varianta Gaura si am hotarat sa coboram cu Bubulu’ & restul pe Cerb. O idee mult mai buna ….
La inceput zapada a fost de vis, un firn numai bun sa skiezi pe el. Pericol de ava’ asa si asa … Am traversat hornurile dinspre cerdac (vezi poza), apoi am coborat spre Stana, pe o zapada cam inghetata.
Am coborat pana la confluenta cu Priponul, total inabordabil in aceasta perioada. Ne-am odihnit putin, apoi am terminat traseul spre busteni dupa vreo 2 ore pe noapte.
Multumiri lui Bubulu’ si prietenilor lui (nu mai stiu numele, sorry) ca ne-au dus cu masina pana la gara …

Ne imbarcam pentur gara
Trupa la plecare

trupa la plecare

Filmu’ … candva …

1 comment on “Ski pe Cerb – 26.11.2006

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.