Panarame si ski la Isola2000

Acu vreo 2 sapt, pe cand fratele Matei se pregatea sa aterizeze la Torino cu destinatia La Grave, eu cica skiam la Isola2000 cu J. Am skiat pe acolo, am descoperit printre altele ca exista teleskiuri extreme, interzise incepatorilor, dar despre asta mai incolo.

Deci in principiu am ajuns vineri seara, pe 5.03, de la 10 – 11 grade jos in vale, cum urci la isola 2000 temperatura coboara lejer spre -5 – 6. Ne cazzam  la Pierre & Vacances, urcam cele 1000 de pachete and shit pentru Thea, inclusiv un pat pliant, apoi eu cu Bregovici plecam in explorare.

Ne uitam la un panouas

panou langa funicular

panou langa funicular, 245 e zapada πŸ™‚

Care era langa funicularul care’l descoperisem data trecuta cu Relu.Facem niste poze noaptea, in sf gasim o pizzerie unde putem comanda take away si comandam. Intre timp bem si o bere acolo pana se face pizza. In pizzerie ok, multi americani, olandezi si pula mea, nu stiu de unde ajung astia la isola care nu e chiar Serre Che.

Se pare ca unii vin la ski, ii prinde ninsoarea, apoi isi lasa masina pana la primavara, gen

masina inzapezita

masina inzapezita

Am si filmat un pic gen:

iti cad coaiele de frig la Isola2000 from Adrian Ciobanu on Vimeo.

Dupa urlete, lapte and shit ne culcam, asta dupa lupte seculare pt caldura cu bercovici care e dresat de Jaques sa faca economie la curent si doarme cu geamu deschis indiferent de gradientul de temperatura.

A doua zi de dimineata profitam de Thea ca ne scoala devreme si ajugem relativ repede pe partie. Inainte insa, vedem cum valea se umple de soare, gen

rasarit la Isola2000

rasarit la Isola2000

Ne inchiriem skiuri (eu cu J), si mergem pe partie. Toata ziua a fost soare si relativ cald.

J si-a inchiriat skiurile lui preferate, Privighetoare nu mai stiu ce … ce plm erau, de copil … aka 1.50 . Bun, si luam telescaunele la rand:

in telescaun in valea la Valette

in telescaun in valea la Valette

autoportret

autoportret

j cu muntii

j cu muntii

Ne-am mai oprit pe la beri aia aia

eu beau bere

eu beau bere

Skiurile mele s-au comportat exemplar, inclusiv prin niste cruste naspa care le-am gasit prin padure unde chiar era sa ma pun in cur de cateva ori.

Aici la Isola am descoperit teleskiingul extrem. Ce inseamna asta? Pai inseamna teleski-uri “”negre”, interzise incepatorilor, care urca la 30 – 45 de grade !, fac curbe, si catodata coboara, trebuie sa mergi un pic in plug :). In plus sunt lungi, gen 1 km si ceva. Oricum pe mine m-au amuzat teribil. Mai putin pe J, care a cazut cu unu, si si-a luat o teapa o data, a coborat la o curba a teleskiului, credea ca a ajuns la destinatie.

Dpdv freeride, posibiltati multiple,  curaj mai putin ca era risc 4 de avalansa. M-am dat doar intre partii, prin padure. Peste tot se vedeau avalanse curse.
Pana la urma gasesc telescaunul cu care urcai la 2700 sau 800 nu mai stiu, si de unde cica se vede marea. Ca sa ajungi la el,trebuie sa iei intai un teleski din ala extrem, de aia m-am tepuit pana acum si nu l-am gasit. Din pacate nu am vazut marea, desi era un cer senin. Am facut cateva poze cu J, din pacate el a reusit sa-mi faca doar una, si cu focus aiurea.

io out of focus

io out of focus

si J

iar j cu muntii

iar j cu muntii

La sfarsit a iesit si M cu Thea la plimbare si am mai stat la o bere in apusul soarelui, jos, pe terasa.

bere

bere

In  final adaug cateva panarame imense care le-am facut pe acolo. Atentie ca in mod full sunt mari rau, gen 10000 x 3000:

panorama 1

panorama 1

panarama 4

panarama 4

panarama 2

panarama 2

panarama 3

panarama 3

Cam atat, va pupa mosul!

3 comments on “Panarame si ski la Isola2000

 1. 2 “mici” corecturi :

  – skiurile mele de copii, Privighetoare Radical Oversize, sunt de fapt skiuri de Race πŸ˜‰

  http://www.rossignol.com/NL/ski-men-skis-race.html

  Si oricum nu sunt ale mele.. ci de la rent-a-stuff.
  Si pe bune, skiurile astea se misca chiar belea. Belea de belea πŸ™‚

  – iar cu teleskiul ala, urca si pe panta de 60gr! Am vazut eu panoul..
  Si apropo – nu/mi amintesc sa fi cazut din el, exceptand faptul ca mi-am luat tzeapa la curba aia πŸ˜€
  – de cazut.. am cazut din scaun, dar de fapt acolo am sarit din mers, cand am uitat sa ma dau jos sus la sosire πŸ˜€

  Servus. Te pupa tata.

 2. Deodorel Post author

  Ai invatat vad unele formule matei, gen te pupa tata :)) Deci 60 de grade .. wow … e drept ca la un moment dat mi se parea ca sunt mai mult agatat in ala ce-ti intra in cur decat pe skiuri …

 3. serios.. ca erau 60C.
  trebuia sa fuck o poza.. dar plm, cum abia ma agatzam in chestia aia.. iar ratam un viraj dc stateam sa scot aparatul πŸ™‚

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.