Vis skiistic – 30.06.2001

In anumite perioade de timp aveam obiceiul sa-mi notez visele, in care predominau zapada, skiurile, erele glaciare si etc.  Iata primul exemplu de astfel de vis, din 2001.


30.06.2001

Am visat ca eram undeva, intr-o zona cat de cat montana (pe langa niste munti asemanatori cu Tatra dar mai inalti), si , in prima parte, mergeam cu masinile din statiune in statiune, eu cu Moni respectiv Relu cu Toni, si faceam concurs de masini pe sosea. ( aveam amandoi jeepuri )

Nu imi amintesc bine ce se intamplase, cert e ca ne-am oprit intr-o statiune la baza unei zone mai inalte a muntilor, unde era si o cabina. Brusc a inceput sa ninga abundent ( desi era plina vara), si ne-am dat seama ca e periculos sa ramanem aici, si ca trebuie sa trecem in celalalta parte a muntilor. Am luat una din ultimele cabine, pentru ca aia fugeau de acolo, erau disperati, si ne-am dat seama ca incepe o noua era glaciara. Din creasta trebuia sa coboram in vale, dar era destul de periculos si abrupt, cu zone deja acoperite complet de zapada. La un moment dat, am alunecat toti pe zapada si am coborat pe fund aproape toate valea. Cu greu ne-am oprit intr-un val de zapada. Dupa ce ne-am ridicat, pe langa noi au trecut doi tipi ce urcau, echipati de iarna, si ne-am zis sa ne ferim de avalansa de la ora 5. Eu eram foarte mirat ca se poate prevede o avalansa, si ei mi-au aratat o harta cu valea respectiva, in care erau trecute orele de avalansa pentru fiecare valcel si zona a vaii. Ei se duceau la un refugiu pe care probabil noi nu-l vazusem.

Mai jos de zona unde ne oprisem era mica statiune unde vroiam sa ne refugiem. Acolo nu prea mai era mancare, asa ca toata lumea culegea un fel de afine sau fructe de padure ce cresteau pe jos in zonele neacoperite de zapada.

Eu am sugerat sa mergem la o statiune a rusilor, pe partea celalalta a muntelui, unde se cultivau cereale rezistente la frig si sa luam de acolo.

Intre timp a aparut , nu prea imi amintesc cu ce okazie, ideea ca trebuie sa vina si Bragea acolo, lucru ce ma enerva. Am incercat sa-i fac pe aia sa inteleaga ca Bragea e periculos, dar ei nu intelegeau si pana la urma a venit si l-au primit.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.